Ring og få et godt tilbud på 98 97 14 79

Jeg vil gerne kontaktes

Vil du have et tilbud på isolering? Vi tager fat i dig hurtigst muligt.

3 + 14 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.

Fugttransporterende

Papiruld er et organisk materiale, som er fugttransporterende.

Det betyder, at Papiruld tillader fugt at passere uden, at det går ud over isoleringsevnen. Hvis Papiruld udsættes for fugt, vil det lede fugten ud, hvor det fordamper i sol og vind eller ventileres væk.

Selv hvis Papiruld bliver fugtigt bibeholder det sin fulde isoleringsevne. Dampspærre kan ofte undværes alle andre steder end i vådrum (vådrumssikring). Papiruld tillader konstruktionen at ”ånde”.

Ingen brug af dampspærre

Papiruld er et hygroskopisk materiale. Det betyder, at materialet er fugttransporterende og kan optage og afgive fugt. Ifølge undersøgelse foretaget af Statens Byggeforsknings Institut, kan dampspærre undværes, når der anvendes Papiruld som isolering.

Selv ved høj fugtighed er Papirulds isoleringsevne stort set uændret. Hvis Papiruld, som følge af utæthed i konstruktionen, optager fugt, afgives den igen, når forholdene tillader det. Fugten optages i isoleringsmaterialets cellevægge således, at der stadigvæk eksisterer stillestående luft både imellem og inden i de hule fibre.

Hvad er en dampspærre?

En dampspærre er en damptæt membran, som lægges ind i konstruktionen for at forhindre fugt i at trænge ud i husets bygningsdele. Dampspærren placeres på den varme side af konstruktionen. 

Ældre huse med utæt dampspærre

I ældre huse kan det være svært at undersøge tilstanden af den eksisterende dampspærre. Har du mistanke om, at dampspærren er utæt, bør du kontakte os, så vi kan undersøge de konkrete forhold og rådgive dig om den bedste løsning.